
Ik ga regelmatig op zoek naar websites die alles met besparen te maken hebben. Ik hou van inspirerende verhalen van mensen die hun financiële doelen hebben bereikt en hoe ze dat gedaan hebben. Er valt zoveel te leren van anderen! En natuurlijk de bespaartips: hoe kun je goedkoop boodschappen doen en hoe kun je met weinig geld toch heerlijk koken! Misschien is het niet altijd nodig om te budgetteren, maar ik zie het zelf ook als een soort van sport en dat gevoel van YESS!, dat heb ik toch maar mooi gescoord voor zo’n lage prijs haha! Heb jij dat ook weleens? In deze blog wil ik mijn vier favorieten met jou delen.
Op deze site worden alle aanbiedingen van de nederlandse supermarkten, slijterijen en drogisten voor jou verzameld. De supermarkten zijn: coop, etos, albert heijn, gall en gall, jan linders, plus en de poleisz. Zo kun je zelf de aanbiedingen van jou favoriete producten vergelijken van winkels bij jou in de buurt. Hoe fijn is dat?! Ze worden handig gesorteerd en gecategoriseerd. Er zijn verschillende categorieen, er zijn er eigenlijk te veel om op te noemen! Ontbijt, brood, beleg, frisdrank. Groente, fruit, aardappelen, kant en klaar, snacks, zuivel. En zo kan ik nog wel even doorgaan hoor! Zelfs huishoudelijke artikelen, elektronica, kleding en verzorgingsartikelen. Ook aanbiedingen van de week met de hoogste korting! Hier ga jij zeker een hoop geld mee besparen.
Ik vind deze naam zo grappig, echt goed verzonnen! Ze is de bekendste koopjesjager van Nederland, maar ze heet in werkelijkheid Minke. Ze wist tot wel 75 procent te besparen op haar boodschappen en ze laat door middel van haar blogs weten hoe jij dat ook kunt doen. Ze deelt hierin alle tips en tricks! Bij haar is het begonnen omdat ze wel moest, maar al gauw gaf het haar ook een gevoel van yess, als ze weer een goede deal had gescoord. Dit wilde ze niet voor zichzelf houden en zo is het idee voor gierige gerda ontstaan. Ze schrijft ook heel erg leuk, het leest gemakkelijk weg, ook niet onbelangrijk vind ik. Ze heeft al haar blogs onder verdeeld in verschillende categorieën.
Deze zijn:
Actualiteiten, bespaartips, besparen, bodemprijzenlijst, boodschappen, boodschappen box, cashbacks, DIY`S uitproberen, duurzaamheid., evenementen, extreme couping, De meeste categorieen zijn wel duidelijk denk ik, maar bij enkele zal ik blog titels zetten, zodat je weet waar het precies over gaat.
Bodemprijzenlijst: dit zijn de bodemprijzen die ik betaal voor mijn favoriete producten, zo houd ik mijn wasbeurten budgetproof.
Boodschappen: waarom een weekbudget niet voor mij (en misschien voor jou ook) niet werkt. Mijn boodschappen routine herzien na de verhuizing.
Boodschappen box: unwasted de boodschappen box tegen voedselverspilling.
Cashbacks: zo werkt de scoupyapp, krijg geld terug op je online aankopen via cashbackswebsites.
DIY`s uitproberen: recept testen, DIY` wasmiddel: wast het schoon voor 5 cent per wasbeurt?
Duurzaamheid: duurzame manier van sparen. Extreme couping: de waarheid over extreme couping, aanbiedingen waar je je ogen voor open moet houden.
En ook categorie: geen categorie met van alles en nog wat! Zoals: geld verdienen, gratis, hotspot. Echt te veel om op te noemen! Ook heel leuk om te lezen manieren om gratis producten te scoren. Gratis op je verjaardag, uit eten op je verjaardag: hoe krijg je daar korting op. En hele lekkere recepten, wat dacht je van vegetarische turkse pizza inspired by Jamie Oliver, kaastaart met tomaat en rucola. Echt….deze site is zo divers. Neem eens een kijkje als je wilt.
Renée Lamboo is blogger en journalist en had samen met haar man een flinke hypotheekschuld, die ze in een korte tijd wisten af te lossen. Ze spaarden daarna ook nog eens 100.000 euro voor hun droomhuis! Maar hoe dan? Ze veranderde haar mindset en samen zijn ze flink gaan snijden in hun uitgaven en vaste lasten, en door flink te sparen. Ze laat zien hoe op deze inspirerende site! Het staat ook boordevol tips en tricks op het gebied van geld en mindset. Ook hier vind je verschillende categorieen: sparen, besparen, inspiratie, hypotheek, verdienen, vlogs. Je kunt ook in contact komen als je jouw verhaal op haar site wil delen. Voor jou een greep uit deze categorieën!
Sparen: doe mee met de spaarchallenge, hoe kun je het beste sparen, hoe bereik je je doel? Dat gaat helemaal goed komen met verschillende tips, tricks, huiswerkopdrachten en inspiratie.
Besparen: verschillende blogs van verschillende columnisten. Je huis budgetproof inrichten, hoe stop je met geld uitgeven uit verveling. Maar ook ingezonden verhalen die inspireren. Bijvoorbeeld: hoe een stel hun vaste lasten verlaagden tot bijna onder de 1000,- euro per maand.
Ook iedere zondag een column van Janke over haar weg naar financiële onafhankelijkheid. Zoals: op deze 5 manieren hou ik mijn motivatie hoog.
Inspiratie: 11 tips van een miljonair en de column “waar doet ze het van?”
Hypotheek: zoveel levert extra aflossen op je hypotheek jou op. Een aflossucces verhaal.
Verdienen: met een app wat bijverdienen in de supermarkt, zes tips om twee keer zoveel te verdienen, vijf manieren om wat extra geld te verdienen.
Natuurlijk is er nog veel meer te lezen! Echt…als ik eenmaal op deze site beland kan ik gewoon niet stoppen met lezen! Het werkt zo ontzettend inspirerend en motiverend: ik krijg gelijk zin om aan de slag te gaan ha ha! Er zijn niet voor niks zo`n 200.000 mensen per maand die haar site bezoeken.
In de webshop zijn er cursussen te vinden die je kunt volgen: in zeven dagen controle over je geld en transformeer je financiën. Ook zijn er verschillende excelsheets te vinden zoals: spaardoel, maandbudget, en het E-book: op weg naar een rijk(er) leven, 101 beste geldtips van Renée.
Het nationaal instituut voor budgetbegeleidng geeft informatie en advies aan consumenten (maar ook beroepsmatig) over alles wat met financiën te maken heeft, met als doel de redzaamheid te verhogen. Je kunt er informatie vinden over de meest uitlopende zaken! Het NIBUD heeft alles ondergebracht in verschillende categorieën, namelijk in:
*Grip op geld: administratie, plannen en begroten, sparen, wonen, huishoudelijke uitgaven, verzekeren, pensioen en vermogen, werk en werkloosheid, belasting, kinderen, hulp bij schulden en lenen, zorg en ziekten.
*Levenssituaties: meerderjarig, studeren, verhuizen, samenwonen, kinderen krijgen, scheiden, met pensioen, overlijden.
*Vergelijk uzelf: vergelijkingsbedragen, alle tools, persoonlijk budgetadvies, bewaarwijzer, e-mail coaching, berekenuwrecht.nl, bufferberekenaar, WerkZorgBerekenaar, pensioenstarter, pensioenschijf-van-vijf, geldwijzer nabestaanden, uitvaartberekenaar, koopkrachtberekenaar, sparen, aflossen of beleggen, studie sparen (klein)kinderen, geldplan pensioen, geldplannen in uw gemeente.
De meeste categorieën spreken voor zich, ik zal een korte uitleg geven van diegene waarvan ik dacht he wat bedoelen ze daarmee?
Vergelijkingsbedragen: je kunt kijken hoe je het financieel doet ten opzichte van andere huishoudens: waar geef jij minder of meer uit dan anderen? Deze vergelijking kun je doen bij de volgende onderwerpen: auto, baby, douche en in bad, elektriciteitsverbruik, gasverbruik, kleedgeld, kostgeld, pleegvergoeding, voeding, wassen, waterverbruik en zakgeld. Ja? Maar waarom zou ik dat allemaal doen? Als jouw financiële situatie gaat veranderen, bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of op jezelf gaat kun je alvast kijken welke uitgavenposten daar anders door gaan worden. Het geeft inzicht in je eigen manier van omgaan met geld.
Alle tools: daarmee worden alle tools bedoeld die het NIBUD heeft ontwikkeld waarmee je je eigen financiële situatie kunt doorrekenen. Bijvoorbeeld: stappenplan wisselende inkomsten, grip op abonnementen.
WerkZorgBerekenaar: als er kids komen gaat alles veranderen in jullie leven. Wat zijn de financiële gevolgen als een van jullie besluit om daardoor minder te gaan werken. In zeven stappen kun je met deze berekenaar hoe jullie er nu voor staan en bekijk hoe een andere werk- zorgverdeling betekent voor jullie financiële situatie. Zo kunnen jullie keuzes maken waar jullie samen achter staan.
Koopkrachtberekenaar: dit is een koopkrachtberekenaar naar 2020. Wat gaat er dit jaar allemaal gebeuren met de koopkracht. Jouw verwachte koopkracht verandering kun je uitrekenen met deze tool.
Geldplannen in uw gemeente: dit geldplan wordt via gemeenten en bedrijven (online) beschikbaar gesteld. Deze helpen bij: altijd een tekort aan geld, soms geld te kort, maar soms ook geld over, of als je regelmatig geld over hebt. Deze plannen bieden houvast bij concrete financiële stappen die je wil nemen en geven daarnaast praktische handvatten. Je kunt meteen kijken of jouw gemeente daar ook aan meedoet.
Ook is er een webshop waarin er verschillende producten te verkrijgen zijn die je kunnen helpen bij budgetteren, opvoeden. Zoals een nibud agenda waarin je alles kunt vinden over grip op tijd en geld, je kunt je uitgaven bijhouden, begrotingen maken, bezuinigen en nog veel meer! Een kasboek met of zonder tabbladen. Geldwijzer studenten en bijna achttien. Kookboek: lekker voor weinig en zo kan ik nog wel even doorgaan! Ook zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Ik kijk ook regelmatig op deze site als ik zelf iets wil weten over een bepaald onderwerp.
Dit waren ze dan, mijn favoriete sites. Ik hoop dat ze voor jou net zo inspirerend en motiverend zijn als voor mij.
Veel leesplezier!
Volg mij ook op Instagram:
@time4happiness.nl
Tot de volgende blog!
Bronvermelding:
Porterenee.nl
Gierigegerda.nl
Kortingzoeker.nl
Nibud.nl
Reactie schrijven
Nienke (vrijdag, 04 december 2020 14:27)
Mooi overzicht! Ik lees zelf de laatste tijd ook vaak www.geldgewoon.nl
admin (zaterdag, 23 april 2022 08:06)
1
webmailmanager (maandag, 12 februari 2024 09:39)
"Veelvoorkomende redenen voor het vergeten van webmailwachtwoorden"
Het vergeten van webmailwachtwoorden is een probleem dat veel mensen ervaren en kan verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen hun webmailwachtwoorden vergeten:
Gebruik van verschillende wachtwoorden: Mensen hebben vaak meerdere accounts met verschillende wachtwoorden. Hierdoor kan het lastig zijn om het juiste wachtwoord voor een specifiek webmailaccount te onthouden.
Lange tijd niet ingelogd: Als mensen lange tijd niet hebben ingelogd op hun webmailaccount, kan het zijn dat ze het wachtwoord vergeten zijn wanneer ze weer toegang proberen te krijgen.
Automatische inlogfuncties: Sommige gebruikers vertrouwen op automatische inlogfuncties in browsers of wachtwoordmanagers, waardoor ze het wachtwoord niet actief hoeven te onthouden. Als deze functies niet beschikbaar zijn of niet werken, kan het lastig zijn om het wachtwoord te achterhalen.
Veranderingen in beveiligingsvragen: Webmailproviders kunnen periodiek vragen om beveiligingsvragen bij te werken. Als gebruikers de antwoorden op deze vragen niet bijwerken of vergeten, kan het lastig zijn om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
Menselijke fouten: Soms vergeten mensen simpelweg hun wachtwoorden door menselijke fouten, zoals het verkeerd typen van het wachtwoord bij het inloggen of het per ongeluk wijzigen van het wachtwoord.
Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om het vergeten van webmailwachtwoorden te voorkomen, zoals het gebruik van wachtwoordmanagers, het regelmatig bijwerken van wachtwoorden en het noteren van belangrijke wachtwoorden op een veilige plek. Als het wachtwoord toch wordt vergeten, bieden de meeste webmailproviders opties voor het opnieuw instellen van het wachtwoord via e-mail of beveiligingsvragen.
https://webmailmanager.nl/webmail-diensten/webmail-online/wachtwoord-vergeten-van-webmail/
webmailmanager (maandag, 12 februari 2024 09:45)
"Veelvoorkomende redenen voor het vergeten van webmailwachtwoorden"
Het vergeten van webmailwachtwoorden is een probleem dat veel mensen ervaren en kan verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen hun webmailwachtwoorden vergeten:
Gebruik van verschillende wachtwoorden: Mensen hebben vaak meerdere accounts met verschillende wachtwoorden. Hierdoor kan het lastig zijn om het juiste wachtwoord voor een specifiek webmailaccount te onthouden.
Lange tijd niet ingelogd: Als mensen lange tijd niet hebben ingelogd op hun webmailaccount, kan het zijn dat ze het wachtwoord vergeten zijn wanneer ze weer toegang proberen te krijgen.
Automatische inlogfuncties: Sommige gebruikers vertrouwen op automatische inlogfuncties in browsers of wachtwoordmanagers, waardoor ze het wachtwoord niet actief hoeven te onthouden. Als deze functies niet beschikbaar zijn of niet werken, kan het lastig zijn om het wachtwoord te achterhalen.
Veranderingen in beveiligingsvragen: Webmailproviders kunnen periodiek vragen om beveiligingsvragen bij te werken. Als gebruikers de antwoorden op deze vragen niet bijwerken of vergeten, kan het lastig zijn om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
Menselijke fouten: Soms vergeten mensen simpelweg hun wachtwoorden door menselijke fouten, zoals het verkeerd typen van het wachtwoord bij het inloggen of het per ongeluk wijzigen van het wachtwoord.
https://webmailmanager.nl/webmail-diensten/webmail-online/wachtwoord-vergeten-van-webmail/
webmailmanager (maandag, 12 februari 2024 09:47)
"Veelvoorkomende redenen voor het vergeten van webmailwachtwoorden"
Het vergeten van webmailwachtwoorden is een probleem dat veel mensen ervaren en kan verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen hun webmailwachtwoorden vergeten:
Gebruik van verschillende wachtwoorden: Mensen hebben vaak meerdere accounts met verschillende wachtwoorden. Hierdoor kan het lastig zijn om het juiste wachtwoord voor een specifiek webmailaccount te onthouden.
Lange tijd niet ingelogd: Als mensen lange tijd niet hebben ingelogd op hun webmailaccount, kan het zijn dat ze het wachtwoord vergeten zijn wanneer ze weer toegang proberen te krijgen.
Automatische inlogfuncties: Sommige gebruikers vertrouwen op automatische inlogfuncties in browsers of wachtwoordmanagers, waardoor ze het wachtwoord niet actief hoeven te onthouden. Als deze functies niet beschikbaar zijn of niet werken, kan het lastig zijn om het wachtwoord te achterhalen.
Veranderingen in beveiligingsvragen: Webmailproviders kunnen periodiek vragen om beveiligingsvragen bij te werken. Als gebruikers de antwoorden op deze vragen niet bijwerken of vergeten, kan het lastig zijn om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
Menselijke fouten: Soms vergeten mensen simpelweg hun wachtwoorden door menselijke fouten, zoals het verkeerd typen van het wachtwoord bij het inloggen of het per ongeluk wijzigen van het wachtwoord.
<p><a href="https://webmailmanager.nl/webmail-diensten/webmail-online/wachtwoord-vergeten-van-webmail/">Visit webmailmanager!</a></p>